×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

آخرین اخبار

true
    امروز  دوشنبه - ۳۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
false

به گزارش خبرنگار ما، دکتر شاهپور علایی مقدم، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهادکشاورزی در آئین گشایش نهمین نمایشگاه تخصصی نهاده‌های کشاورزی تهران ضمن بیان این خبر افزود: کار شناسنامه‌دار شدن ۴ محصول زراعی و ۴ محصول باغی آغاز شده و از سال آینده همه محصولات کشاورزی باید شناسنامه‌دار شوند.
وی تأکید کرد: نهاده‌های کشاورزی اساس امنیت غذایی کشور را تشکیل می‌دهند و به‌همین دلیل کیفیت آنها باید بسیار مناسب باشد و واردکنندگانی که سم و کود وارد می‌کنند و یا آنهایی که در داخل کشور فرموله می‌کنند باید کیفیت این نهاده‌ها را در نظر بگیرند.
علایی مقدم ادامه داد: برنامه دولت برای صادرات سموم کشاورزی نیز تدوین شده و حتی می‌خواهیم باز صادرات انجام دهیم و در حقیقت ایران به هاب صادراتی نهاده‌های کشاورزی تبدیل شود.

وی در ادامه به تولید ۱۰۶ میلیون تن محصول زراعی و باغی در کشور اشاره کرد و گفت: ۱۴ میلیون هکتار هم سطح زیرکشت در کشور است و اینها نشان می‌دهد که کیفیت نهاده‌هایی که در بخش کشاورزی استفاده می‌شوند، چقدر مهم است.
علایی‌مقدم همچنین میزان کل تولیدات کشاورزی کشور را ۱۲۵ میلیون تن عنوان کرد و گفت: استفاده از آفت‌کش‌ها تا ۴۰ درصد می‌تواند جلوی از بین رفتن محصولات کشاورزی را بگیرد.
علایی‌مقدم با بیان اینکه استفاده از سم و کود در بخش کشاورزی ضروری است، گفت: برخی با شعار محصولات سالم و ارگانیک، فکر می‌کنند، بدون استفاده از این نهاده‌ها می‌توان محصول کشاورزی کافی تولید کرد، اما چنین تصوری غلط است و ما هنوز هم با میزان سم و کودی که کشورهای مختلف استفاده می‌کنند، فاصله زیادی داریم. مثلا در ژاپن، سالانه ۱۸ کیلوگرم، در مکزیک ۱۴ کیلوگرم و در دنیا ۲٫۹ کیلوگرم در هکتار سم استفاده می‌شود، اما این رقم در کشور ما تنها ۲ کیلوگرم است.
وی تصریح کرد: کسانی که عنوان می‌کنند استفاده از سم و کود در کشور باعث باقی مانده سموم در محصول می‌شود، باید بدانند که طبق اعلام فائو ۷۰ درصد اثرگذاری آفت‌کش‌ها به نحوه استفاده از آنها مربوط می‌شود و این درحالی است که تنها ۸ درصد کشاورزان تحصیلات دانشگاهی دارند و باید در این زمینه کار شود.
معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی جهاد کشاورزی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به اهمیت کیفیت سموم هم اشاره کرد و گفت: کشاورزان باید از سموم باکیفیت استفاده کنند، به‌طوری که به‌جای استفاده از ۴ بار، یک بار از سم استفاده شود.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false