×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

آخرین اخبار

true
    امروز  یکشنبه - ۳۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳  
true
false

صنعت غذا: با حساسیت‌های ایجاد شده در سطح جامعه، زمان ‌اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع کاهش یافته و این ناشی از فرهنگ‌سازی منابع طبیعی در سطح جامعه است.

به گزارش خبرنگار ما، خلیل آقایی، رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور، در پنجمین جلسه شورای مدیران، به نقش و مشارکت مردم و جوامع محلی در اطفای حریق اشاره کرد و افزود: برای اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع باید از فناوری‌های نوین روز دنیا استفاده کرد.
وی اظهارداشت: ‬ هیچ کشوری به اندازه ایران تنوع گونه‌های گیاهی ندارد و گونه‌های گیاهی آویشن و باریجه ایرانی به لحاظ اسانس با گونه‌های مشابه دیگر کشورها قابل مقایسه نیست.
آقایی با اشاره به بند ب ماده ۲۹ قانون توسعه کشور گفت: این ماده قانونی ارتباط بین مردم و منابع طبیعی را بیشتر و نزدیک‌تر خواهد کرد و بکارگیری آن مصداق بارز اقتصاد مقاومتی است‬ و‬ به صراحت آورده شده که هدف از اجرای این قانون، بومی و محلی‌سازی منابع طبیعی است.

نجات زاگرس در اولویت برنامه‌ها قرار دارد

رییس سازمان جنگل‌ها درباره جنگل‌های زاگرس گفت: با اقداماتی که در این حوزه صورت گرفته بارقه‌های امید برای احیای این جنگل‌ها به چشم می‌خورد و اکنون فضای امیدواری در زاگرس ایجاد شده است.
وی با بیان این‌که سازمان جنگل‌ها شیوه‌نامه و دستورالعمل‌های اجرایی جنگل‌های زاگرسی را به مدیران منابع طبیعی زاگرس‌نشین اعلام کرده است، از مدیران خواست نسبت به جنگل‌های زاگرس حساسیت‌های لازمه را منظور کنند.
آقایی درباره اهمیت جنگل‌های زاگرس گفت: اگر چند کار اولویت‌دار و پراهمیت در سازمان جنگل‌ها وجود داشته باشد، یکی از مهمترین آن‌ها نجات جنگل‌های زاگرس است‬ و تنها برگزاری جلسات درباره مشکلات زاگرس چاره‌ساز نیست؛ باید هر روز نسبت به اجرای طرح و برنامه‌های تدوین شده، پیگیری‌های لازم را انجام دهیم.

اقدامات منابع طبیعی در بخش آبخیزداری قابل توجه است

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: با عنایت مقام معظم رهبری در سال گذشته ۲۰۰ میلیون دلار برای اجرای طرح‌های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی به سازمان اختصاص یافت و منابع طبیعی در سالی که گذشت اقدامات قابل توجه و چشمگیری در اجرای طرح‌های آبخیزداری داشت.

آقایی یادآور شد: استانداران، فرمانداران، مردمان جوامع محلیاقدامات منابع طبیعی را رؤیت و از اجرای طرح‌های منابع طبیعی ابراز خشنودی کردند.
به گفته وی، از تمامی اقدامات آبخیزداری تصویربرداری و مستندسازی شده است و اکنون این توانمندی در اقصی نقاط کشور وجود دارد، طرح‌های اجرایی و اقدامات صورت گرفته جهت نظارت و ارزیابی در قالب مستندات رؤیت شود.
آقایی خاطرنشان کرد: اقدامات منابع طبیعی در سال گذشته حجت را بر همگان تمام کرده و سبب شده است که اجرای طرح‌های آبخیزداری برای مسئولین استانی، شهرستان‌ها، مردم محلی و کشاورزان جز مطالبه قرار گیرد و اکنون استانداران با حضور در سازمان به شخصه خواستار تخصیص اعتبارات بیشتر استانی برای اجرای طرح‌های منابع طبیعی و آبخیزداری هستند.

شهدای راه انفال

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین از تصویب لایحه حمایت بیمه‌ای و قضائی از جنگلبانان و محیط‌بانان سخن به میان آورد و افزود: جنگلبانان امروز برای دفاع از حریم جنگل از حمایت‌های قضائی و بیمه‌ای برخوردار شده و با عنوان ضابط قضائی شناخته می‌شوند.
وی گفت: این قانون این اجازه را به یگان حفاظت منابع‌طبیعی می‌دهد که اگر در هنگام مأموریت با قاچاقچیان درگیر شوند از اسلحه استفاده کنند.
این مسؤول خاطرنشان کرد: تاکنون تعداد زیادی از جنگلبانان برای دفاع از حریم جنگل و مرتع جان خود را از دست داده‌اند اما تن‌ها یک جنگلبان گیلانی به عنوان شهید شناخته شده است.
به گفته وی، کسی که از انفال دفاع کند و در این راه جان خود را از دست بدهد او شهید راه انفال است.
آقایی ادامه‬ داد: حفاظت از منابع طبیعی تنها بر عهده بخش یگان حفاظت نیست بلکه رییس سازمان، معاونین، تمامی مدیران و کارکنان منابع طبیعی وظیفه‌ی حفاظت و صیانت از جنگل‌ها و مراتع را بر عهده دارند.
وی گفت:‌‬ اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع به همه سازمان‌ها و نهادها مربوط می‌شود و اگر یگان حفاظت هنگام وقوع آتش‌سوزی از نهادها استمداد بطلبد، آن دستگاه وظیفه دارد تجهیزات و امکانات خود را برای اطفا حریق به کار بگیرد و این صراحتاً در ماده ۴۵ قانون حفاظت آمده است.

مناطق پربازده توسعه کشت و زراعت چوب استعدادیابی می‌شود

رییس سازمان جنگل‌ها به تولید و زراعت چوب در کشور اشاره کرد و گفت: با همکاری مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع، تمامی نواحی مختلف را استعدادیابی کرده تا معلوم شود که کدام مناطق برای توسعه و کشت زراعت چوب مناسب است.
وی با بیان این‌که طرح توسعه زراعت چوب تهیه و به تمامی استان‌ها اعلام شده است از مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع خواست مناطق پر قابلیت جهت تولید چوب‌های پربازده و اقلیم و جغرافیای هر منطقه را اعلام کنند تا اقدامات لازم انجام شود.
آقایی از معاون امور جنگل خواست برای کاهش فشار بر جنگل زمینه لازم را جهت مشارکت بخش خصوصی برای تولید قلمه‌ی زراعت چوب فراهم کنند‬ تا در زمینه توسعه‌ی زراعت چوب اقدامات قابل توجه صورت گیرد.
وی افزود: تعرفه واردات چوب اکنون به صفر رسیده و برای جلوگیری از قاچاق چوب باید تمام تلاش خود را برای واردات انجام دهیم.
به گفته این مسؤول، در شهرستان آستانه اشرفیه در بخش‌هایی از اراضی، مردم زمین زراعی و برنج‌کاری خود را تبدیل به توسعه و زراعت چوب صنوبر کرده‌اند و ما وظیفه داریم از این دیدگاه و نگرش مردم حمایت کرده و زمینه‌ی لازم را جهت توسعه چوب صنوبر فراهم آوریم.
وی افزود: ‬ سازمان جنگل‌ها تمام تلاش و سعی خود را برای صیانت از جنگل‌های کشور و کاهش فشار بر این منابع ارزشمند الهی به کار خواهد بست. / ایرنا

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false